Kodėl ašaroja klientės blakstienų priauginimo metu
Be kategorijos, Blakstienos, Mokymai

Kodėl ašaroja akys blakstienų priauginimo metu

Kodėl klientės ašaroja blakstienų priauginimo metu?

Esti keletas priežasčių, kodėl klientės verkia blakstienų priauginimo metu. Kai kuriuos faktorius gali įtakoti pati meistrė ir juos pašalinti, o kai kada nieko negalėsime padaryti. Straipsnyje panaudota A.Danielės medžiaga.

  • AKIŲ JAUTRUMAS ŠVIESAI. Jautrias akis gali dirginti bet kas, netgi per daug ryški šviesa. Kai kada blakstienų priauginimo meistrės mėgsta dirbti maksimaliai ryškiausia šviesa, o klientės, turinčias jautrias akis, net užmerktomis akimis gali „matyti“ ryškią šviesą, dėl to akys pradeda ašaroti. Ką daryti? Pirmiausia galime sumažinti šviesos ryškumą (jeigu reguliuojasi), galime pakelti lempą šiek tiek aukščiau arba pasukti šiek tiek kitu kampu, kad šviesa nebūtų tokia ryški. Taip pat galime uždengti akies viršutinį voką atkirpę padelio ar juostelės dalį.
  • NEVALINGAS MIRKSĖJIMAS (AKIŲ TIKAS). Akies tikas – yra nevalingas akies trūkčiojimas, akies raumens nervo sukelti spazmai, kurį gali sukelti per didelis kofeino kiekis, vitaminų stoka, nerimas, miego trūkumas, alergijos ir t.t. Dažnai esant akies tikui meistrė gali tik pabandyti nuraminti akytes, tačiau, gali būti, jog pastangos gali būti bevaisės. Kai kuriais atvejais gali padėti svorio (pvz. Monetos ar pleistriuko užklijavimas ant voko) uždėjimas ant voko, reiktų stengtis kuo mažiau bendrauti su kliente ir pan.
  • NEPILNAI UŽMERKTOS AKYS/PER DAUG PAKELTAS VIRŠUTINIS VOKAS. Kartais klientės nesugeba pilnai užmerkti akių, todėl vis turime kontroliuoti, kad jos tai padarytų. Tais atvejais, kai vokas yra užkritęs, meistrės jį pakelia pleistro pagalba, tad atidžiai tai atlikime, kad vokas nebūtų pakeltas per daug ir neatsirastų plyšio.
  • APATINĖS BLAKSTIENOS DIRGINA AKIS. Kartais meistrės susiduria su problema, kaip teisingai užklijuoti apatines blakstienas, kad jos neišlystų. Kartais, ypač tada kai klientės muistosi, mimikuoja, juokiasi, ašaroja ir pan., apatinės blakstienos tampa neizoliuotos ir užsiriečia ne į apačią (kaip turėtų būti), bet į viršų ir dirgina akis.
  • PER STIPRIAI SPAUDŽIAME PINCETUS. Jeigu per stipriai spaudžiame pincetus į apatinį voką, tada „dirbtinai“ atmerkiame akį. Todėl klijų garai dirgina akis.
  • REMIASI PLEISTRIUKAS/PADELIS Į AKIES GLEIVINĘ. Klientė neturėtų jausti padelio ar pleistriuko įremto į akis, tad prieš pradedant darbą (bei darbo eigoje) įsitikinkime, kad jai patogu.
  • AKIS DIRGINA PADELIO GELIS. Kartais pasitaiko, kad klientės būna alergiškos akių padelius dengiančiam geliui ir dėl to ašaroja. Ką daryti? Padelius keiskime medicinine juostele.
  • Į AKIS PATEKO NURIEBALINTOJAS (PRAIMERIS) AR KITA MEDŽIAGA. Jeigu jau taip atsitiko, jog į akis netyčia pateko nuriebalintojo, pirmiausia reikėtų nusausinti, esant reikalui nuplauti akis vandeniu, duoti akims nurimti ir tada galėsime tęsti darbą.
  • DIRGINA KLIJŲ GARAI ARBA PER DAUG NAUDOJAME KLIJŲ. Dar viena iš priežasčių, kodėl akys ašaroja yra ta, kad meistrės nemoka susitvarkyti su klijų kiekiu, naudoja didelį kiekį klijų, todėl ir ašaroja klientės. Didelis klijų kiekis nereiškia geresnio išnešiojimo J
  • ALERGIJA BLAKSTIENŲ KLIJAMS. Procedūros atlikti nerekomenduojama.
  • KLIENTĖS DAUG KALBA. Todėl akys mirksi, juda, veidas mimikuoja patenka klijų garai. Todėl stenkimės su klientėmis kuo mažiau bendrauti, kad jos galėtų ramiai užmigti ir kad kuo mažiau judėtų akys procedūros metu.
  • ĮVAIRIOS AKIŲ LIGOS.

Tikiuosi ši informacija buvo naudinga

 

Related Posts

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *