Be kategorijos

Kaip sugalvoti pavadinimą savo veiklai? Keletas patarimų

Kaip sugalvoti gerą pavadinimą savo verslui? Šis klausimas, turbūt, kankina ne vieną pradentįjį verslininką. Nors ir kai kurie seni verslo rykliai, kurių esamas pavadinimas nėra toks geras, gailisi, jog kažkadaise neinvestavo į įmonės vardo sukūrimą. Žinoma, pasaulyje egzistuoja nemažai įmonių, kurių darbas yra sukurti kitoms įmonėms pavadinimus ir tai nemažai kainuoja. Tačiau čia pakalbėsiu apie tai, kaip patiems sugeneruoti idėjas.
Ne taip seniai paklausiau savo sporto kolegės (linkėjimai Vaidai) kodėl ji vis naudojasi savo Facebook profiliui ir nesusikuria verslo puslapio (FB Page) paskyros, o jos atsakymas buvo toks paprastas: „nesugalvoju gero pavadinimo“. Jau tada gvildenau mintį, kad reikia kitiems patarimo, kaip sukurti ir į ką atsižvelgti, galvojant įmonės/verslo/Page pavadinimą.
1. Pavadinimas turėtų būtų aiškus, lengvai įsimenamas, paprastas, bet išskirtinis. Imkim, pvz.: pasaulinio lygio įmones, jų pavadinimai dažniausia yra paprasti žodžiai, tačiau tarkim šiandien daugumai žmonių žodis Apple ar Google asocijuojasi ne su obuoliu ar akiniais, o su įmonėmis ar brendais.
2. Galvojant pavadinimą, nuspręskite, kokia yra ateities veiklos perspektyva. Ar jūsų veikla visada apsiribos Kaunu, Lietuva, ar planuojate plaukti į plačiuosius vandenis? Kai kuriais atvejais (Nagai Šančiuose) tai bus geras pavadinimas, tačiau jeigu jūs planuojate gaminti ir eksportuoti nagų priežiūros priemones, vertėtų pagalvoti apie rimtesnį pavadinimą.
3. Pavadinimas turėtų atspindėti veiklą, ką jūs dirbate, kad kiekvienam klientui nereikėtų aiškinti, ką jūs veikiate. Nebent jūs esate ar planuojate būti pasaulinio lygio kompanija ir esate pasiruošę savo pavadinimo populiarinimui skirti milijonus pinigų.
4. Pagalvokite, ar į jūsų pavadinimą nevertėtų įtraukti raktinių žodžių, kuriuos vartotojai ieškos interneto platybėse.
5. Pasitikrinkite, ar jau nėra tokio ar labai panašaus pavadinimo ir būsimi klientai ar partneriai nepainios jūsų su kažkuo kitu.
6. Jeigu planuojate dirbti tik tam tikrame regione, pvz. Lietuva, pavadinimas turėtų būti lietuvių kalba, Anglijoje – anglų ir t.t.
Vis vien nieko gero nešauna į galvą? Atsisėskit prie tuščio popieriaus lapo ir pasitelkit „brainstormingą“. Imkit ir rašykit bet kokius pavadinimus, ką tik sugalvojate, bet ir visiškai netikėtus ir kvailus. Po to išbraukit kas visiškai netinka, palikit tik kelis tinkamiausius. Po to tiesiog kelias dienas ar savaites brandinkit mintis, apgalvokit ir tikiu, kad tinkamiausias pavadinimas tiesiog išplauks iš pasąmonės. Tai ir bus Jūsų naujas originalus ir nepaprastas pavadinimas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *